2015. március 10., kedd

Beszámoló Az Útvesztő Blu-ray-ről Dominiktól


Egyik kedves rendszeres olvasónk, Dominik írt nekünk egy bemutatót Az Útvesztő Blu-ray-ről, amit most szeretnénk veletek megosztani, hogy ti is lássátok mi minden extra és érdekesség található rajta. Mellesleg lehet, hogy ti is kedvet kaptok a megvásárláshoz eztán. :)




Következzen Dominik beszámolója:
(A továbbra kattintva érhetitek el.)


Nos, a múlt héten végre én magam is hozzájutottam Az Útvesztő egy extrákkal rendesen megpakolt Blu-ray verziójához. Természetesen amint az időm engedte leültem és töviről-hegyire áttanulmányoztam az egészet. Röpke 5 óra leforgása alatt ez meg is történt.

Kezdeném a külsőségekkel. A borító nekem már korábban is nagyon tetszett, egyszerű, de mégis jól mutat. A hátlapi borító szintén jó, olvashatjuk rajta a mozi.hir24.hu ajánlását - „imádni fogod”, természetesen a történet leírása valamint az extrák felsorolása is itt található. Egyetlen negatívum, hogy a szereplők felsorolásánál alul, Dylan-t O’Brien helyett O’Brian-nek írják. (Lehet nem lényeges, de szerintem ilyenekben nem illik hibát véteni, még ha teszem azt egy statisztáról is lenne szó, nem pedig a főszereplőről)! A tok belseje semmi mást nem tartalmaz a lemezen kívül. Ha már a lemezről esik szó, szerintem ez az ugrabugrálós kép nem a legjobb választás, ötletesebb lett volna, mondjuk az útvesztőről egy felülnézeti kép, de ez persze csak az én személyes véleményem. Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy stílusos megjelenésű, bár a Blu-ray tokok nekem amúgy is jobban tetszenek a DVD-s dobozoknál, vékonyabban, dekoratívabbak. Ugyan nem volt olcsó, de kicsit sem bánom, hogy megvásároltam.

Maga a film persze ezúttal sem okozott csalódást, a full-HD 1080p-nak köszönhetően fantasztikus képeket kaphattunk, iszonyat jó volt nézni. Eredeti nyelven néztem magyar felirattal, így valahogy közelebb érzem a szereplőket. A lemez behelyezése után előzetesekkel indít, többek között a Csillagainkban a hiba és A majmok bolygója: Forradalom trailere tekinthető meg, persze akit nem érdekel, az a tovább gombbal átugorhatja. A lemez menüje könnyen kezelhető, a film egyes jelenetei mennek alatta, zenével. A film lejátszása, a beállítások és a jelenetválasztás mellett itt találjuk az extrákat is.


EXTRÁK:

  • Audiókommentár Wes Ball és T.S. Nowlin közreműködésével
  • Az Útvesztő mozis előzetese
  • Törölt jelenetek
  • Bakiparádé
  • Így készült Az Útvesztő
  • A film vizuális effektusai
  • Chuck naplója
  • Galéria
  • Ruin kisfilm

Törölt jelenetek:

  • Láthatjuk Thomas Chuck-al való első találkozásának kibővített jelenetét
  • Newt körbevezeti Thomas-t, például bemutatja Serpenyőnek, aki szalonnát ad neki.
  • Ben támadása után lekezelik Thomas sebeit.
  • Ben kitoloncolásának kibővített jelenete. Azt követően Alby hosszabb beszédet mond, a végén pedig az útvesztő bejáratában barátja után szomorkodó Minho-t láthatjuk.
  • Chuck ételosztáskor beszól Serpenyőnek a kaja minőségére.
  • Az útvesztőben töltött éjszaka másnapján Thomas és Minho visszatérni készülnek, hogy megvizsgálják a döglött siratót. Ekkor eredetileg Chuck is velük tartana, ám végül nem meri átlépni az útvesztő határát. Thomas, hogy ne tiporja porba a fiú önbecsülését, meggyőzi, hogy amúgy is jobb, ha marad, mert kell egy őr, amíg ők távol vannak.
  • Alby megtámadását követő tanácskozási jelenet kibővítve.
  • Minho odaadja Thomas-nak a futár-felszerelését (ez a könyvben szerintem egy jópofa jelenet). Majd megjelenik Teresa, hogy sok sikert kívánjon a fiúnak első hivatalos futár napjához.
  • Az útvesztő külső kerületeiben Minho és Thomas menekülési jelenete a 7-es zónából.


Chuck naplója:


Blake elmeséli twitter-es történetét, illetve hogy hogyan kapta meg a szerepet, továbbá érzéseit ezzel kapcsolatban. Nagyon jópofa kissrác. Mesél arról, hogy tulajdonképp ő volt a „kisöcsi” a forgatás alatt, hogy mindenkivel mennyire jóba lett. Dylan-t például hiperaktívnak titulálja (mondjuk Teen Wolf-os karaktere tekintetében ezen meg sem lepődöm).


Bakiparádé:


Hát a bakiparádé! Konkrétan a 6 perces videót több mint fél óra alatt néztem meg, mert egyszerűen állandóan vissza kellett tekernem. Hihetetlenek! Ahogy tréfálkoznak a forgatási szünetekben, vagy épp elrontják szövegeiket. Dylan megállás nélkül táncol, ami alátámasztja Blake hiperakítv-elméletét. Aztán ott van Dylan és Thomas ’majdnem’ csókja, ez a 2 srác tiszta lökött!


Vizuális effektusok:


A film vizuális effektusainál tulajdonképpen egyes jeleneteket nézhetünk végig eredeti formájukban, animációk nélkül. Számomra ez mindig is érdekes volt. Nem lehet kis feladat a színészek számára, hogy azt a sok kipótlandó dolgot odaképzeljék. Az útvesztő hatalmas falait, a siratókat.


Galéria:


A fényképgalérián belül 3 témában nézelődhetünk. Megtekinthetjük Wes Ball rendező kedvenc képeit, illetve saját Tisztás-fotóit. Végül a teljes film storyboard-ját is átpörgethetjük (egész jó rajzok).


Így készült Az Útvesztő:


Több mint 40 perces dokumentumfilm. Wes Ball körbevezeti James Dasher-t a díszletekben, aki nem győzi dicsérni a látványelemeket. Szó esik a szereplőválogatásról, itt az egyes színészek is nyilatkoznak, ami nekem kifejezetten tetszett. Kaya arról beszél, hogy egyedüli lányként mennyire élvezte a forgatást, ami sokszor nem volt veszélytelen, ugyanis a környék telis-tele volt bogarakkal, pókokkal és kígyókkal. Természetesen szóba kerül, hogy milyen jó és szoros barátságok alakultak ki a forgatás ideje alatt. A film forgatását megelőzően úgynevezett összekovácsoló táborban vettek részt a forgatás helyszínén. Ám egy hatalmas vihar miatt a sátrakba kényszerültek, így már akkor mindenki közelebbről meg tudott ismerkedni a másikkal. Végül megemlítik, hogy szomorúak, hiszen nem mindenki tér vissza a Tűzpróba forgatására, de a csapat fele legalább újra találkozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése